ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Στις 15 Μαρτίου οι Ιταλοί Αστυνομικοί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα

Αλβανία Στις 15 Μαρτίου οι Ιταλοί Αστυνομικοί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα

[maxbutton id=”5″]

Στις 15 Μαρτίου αναμένεται να φτάσουν 20 Ιταλοί αστυνομικοί, άλλες πηγές αναφέρουν Καραμπινιέρους, οι οποίοι θα ενισχύσουν την Αλβανική Αστυνομία στην διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Η ανάπτυξη της ιταλικής δύναμης έρχεται κατόπιν αιτήματος των αλβανικών αρχών, οι οποίες και θα αποφασίσουν τα σημεία της μεθορίου στα οποία θα περιπολούν οι Ιταλοί συνοριοφύλακες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία για κοινές περιπολίες Αλβανών και Ιταλών αστυνομικών είχε κλείσει κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στη Ρώμη ο Αλφάνο με τον Αλβανό ομόλογό του Φαϊμίρ Ταχίρι και η οποία προβλέπει ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου με την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρέσβης στα Τίρανα, Aλμπέρτο Κουτίλλο, υποστήριξε ότι το διμερές μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο συζητήθηκε πρόσφατα και θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, προβλέπει την αποστολή από την Ιταλία οχημάτων με ειδικό εξοπλισμό για τον έλεγχο των συνόρων και ανθρώπινου δυναμικού για την εκπαίδευση των αλβανικών δυνάμεων.

«Αυτός ο εξοπλισμός, αρχικά θα χρησιμοποιηθεί κατά μήκος τον ελληνοαλβανικών συνόρων και στη συνέχεια στις αλβανικές ακτές αν καταστεί αναγκαίο» εξήγησε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών.

Η δύναμη 20 αστυνομικών σε επιχειρησιακούς όρους είναι αστεία και μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ανεπαρκής,καθώς η αντιμετώπιση μιας μαζικής ροής προσφύγων θα χρειαζόταν εκατοντάδες αστυνομικούς, πόσο μάλλον το “σφράγισμα των συνόρων”. Από τι φαίνεται η αποστολή στην Αλβανία των 20 Ιταλών αστυνομικών είναι μια κίνηση  με συμβολικό χαρακτήρα με σαφές μηνύματα προς όλες τις πλευρές.

Με πληροφορίες To Bhma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top