ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία Στις 12 Δεκεμβρίου το κείμενο για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Αλβανία Στις 12 Δεκεμβρίου το κείμενο για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr πήγες από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δηλώνουν οτι στις 12 Δεκεμβρίου θα εκδοθεί το κείμενο για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Στο κείμενο εκτός από τις πέντε μεταρρυθμίσεις που έχει απαιτήσει η Ε.Ε.. μεταξύ άλλων θα γίνεται μνεία

-στην ανάγκη σεβασμού της καλής γειτνίασης.

-στην αναγνώριση των μειονοτικών δικαιωμάτων

-στην απαγκίστρωση των μειονοτικών δικαιωμάτων από τις χοτζικές ζώνες του παρελθόντος (όπου δεν υπήρχαν τα δικαιώματα σε κάποιον που έβγαινε στην Χειμάρρα)

-τίθεται το θέμα του οργανωμένου εγκλήματος

-περιλαμβάνεται το πρόβλημα του εμπορίου ναρκωτικών.

Τα δύο τελευταία θέματα έχουν προκαλέσει ενόχληση στους Αλβανούς που διαμαρτυρήθηκαν στην ελληνική πλευρά επειδή τα έθεσε έντονα.

«Η αυστηρότητα είναι να βάζεις όρους και προϋποθέσεις εκεί που έχουν μεγάλα ενδιαφέροντα», είπε διπλωματική πηγή και εξήγησε ότι οι Αλβανοί «είχαν την αντίληψη ότι θα πάρουν εύκολα ημερομηνία ένταξης στην Ε.Ε., αλλά τώρα έχουν αρχίσει και γίνονται λίγο νευρικοί διότι αντελήφθησαν, ότι δεν θα πάρουν ημερομηνία έναρξης, η συζήτηση που έγινε ήταν, αν θα πάρουν ημερομηνία εκτίμησης της κατάστασης το 2017».

ΠΗΓΗ http://www.huffingtonpost.gr/2016/12/01/politiki-kypriako-kotzias-paraitisi-trump-alvania-turkia_n_13344132.html?utm_hp_ref=greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top