ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΒΑΝΙΑ: Στα “χαρακώματα” αστυνομία και χασισοκαλλιεργητές

Πεντακόσιοι άνδρες της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή και σήμερα “απάντησαν” στα πυρά των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι έχουν πάρει τα όπλα προκειμένου να προστατεύσουν τις χασισοφυτείες τους. Η αστυνομία κατόρθωσε, σήμερα, να διεισδύσει ως τα πρώτα σπίτια και πριν από λίγο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται η αποφασιστικότητα των αλβανικών Αρχών ασφαλείας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Λαζαράτι. Το υπουργείο καλεί τους κατοίκους του χωριού να πάρουν αποστάσεις από τα ένοπλα στοιχεία και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και απευθύνει προειδοποίηση προς άλλους πολίτες να αποφύγουν την είσοδο στο Λαζαράτι. Επίσης, συστήνει στους κατοίκους των γύρω χωριών, όπως η Δερβιτσάνη, να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις τους.

Τεθωρακισμένα και ελεύθεροι σκοπευτές!

Στο μεταξύ, η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε έναν κατάλογο 26 ατόμων που άνοιξαν πυρ κατά των αρχών ασφαλείας, ενώ από το πλήθος των πυροβολισμών εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός αυτών που έχουν πάρει τα όπλα κατά των αστυνομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι κάτοικοι του χωριού που κατέχουν όπλα είναι περισσότεροι από τους αστυνομικούς και, μάλιστα, διαθέτουν μέχρι και βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα μέσα. Ιδιαίτερα επικίνδυνοι θεωρούνται και οι ελεύθεροι σκοπευτές. Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη μετά και την αποτυχία των προσπαθειών του δημάρχου Ντάσιο Αλίκο να μεσολαβήσει ανάμεσα στην αστυνομία και τους κατοίκους. Η αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι είναι η 27η την τελευταία δεκαετία και αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι προηγούμενες δεν είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top