ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Συνελήφθη  πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα για κατάχρησης εξουσίας

Αλβανία : Ο  πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σπύρος Ξέρας, συνελήφθη από την αστυνομία του Αργυροκάστρου το βράδυ της Παρασκευής. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της «κατάχρησης εξουσίας».

[maxbutton id=”5″]

Ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μπερίσα την περίοδο 2009-2013, εμπλέκεται σύμφωνα με τις αρχές, σε σκάνδαλο που αφορά ένα δημόσιο διαγωνισμό προϋπολογισμού 214 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, άτομα με αναπηρία (τυφλοί) κλπ.

Επίσης, τρεις άλλοι πρώην αξιωματούχοι ανακρίνονται, ενώ άλλος ένας στενός συνεργάτης του κ. Ξέρα συνελήφθη νωρίτερα. Ο αριθμός των συλληφθέντων για την υπόθεση αυτή αναμένεται να αυξηθεί μετά από σχεδόν ένα χρόνο ερευνών της γενικής εισαγγελίας.

????????????????????????????????????

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός συνελήφθη μετά από μια εκδήλωση στο Αργυρόκαστρο, βρίσκεται στα κρατητήρια της πόλης αυτής και αναμένεται να μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στα Τίρανα.

Ο πρώην υπουργός είχε καταγγελθεί από τον διάδοχό του, Εριόν Βελιάι. Αρχικά ο κ. Ξέρα ήταν μέλος του κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), αλλά πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2009, πέρασε στο Δημοκρατικό Κόμμα.

ΠΗΓΗ http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1395061/alvania-syllhpsh-prohn-ypoyrgoy-gia-katahrhsh.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top