ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Σε ανοδική τροχιά η οικονομία παρά τις πλημμύρες

Αλβανία: Σε ανοδική τροχιά η οικονομία παρά τις πλημμύρες

 

Σε ανοδική τροχιά θα παραμείνει εφέτος η πορεία της αλβανικής οικονομίας, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στον Νότο της χώρας, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας (BoA).

Στην τελευταία της έκθεση για τη νομισματική πολιτική, η Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι οι ζημιές από τις πλημμύρες θα έχουν προσωρινές επιπτώσεις στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της οικονομίας, η οποία αναμένεται να διατηρήσει ανοδική τάση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

«Η ανάπτυξη της οικονομίας το 2015 αναμένεται ότι θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το 2014» επισημαίνεται στην ίδια έκθεση.

«Η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας θα συνεχίσει να έχει ‘οδηγό’ -σε μεγάλο βαθμό- την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Η ξένη ζήτηση θα διαδραματίσει έναν μικρό, θετικό ρόλο και η ταχύτητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης αναμένεται να μειωθεί» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην έκθεση της BoA.

Οικονομικοί αναλυτές τονίζουν ότι οι πλημμύρες του Φεβρουαρίου θα επηρεάσουν τη ζήτηση για φρέσκα αγροτικά προϊόντα, γεγονός που θα συντελέσει στην αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αύξηση της ζήτησης θα συνεχίσει να προϋποθέτει την ενθάρρυνση των πολιτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top