ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Πάνω από 500 εργαζόμενοι απολύθηκαν σε μια μέρα

Πάνω από 500 εργαζόμενοιαπολύθηκαν σε μια ημέρα στηνΑλβανία, καθώς απολύθηκαν οι λιμενεργάτες στο Δυρράχιο, αλλά και μεταλλεργάτες στο Ελμπασάν.

[maxbutton id=”6″]

Πάνω από 300 απολύσεις στο λιμάνι του Δυρραχίου

Στο δρόμο πέταξε πάνω από 300 λιμενεργάτες η γερμανική εταιρεία «EMS APO», που ανέλαβε τη διαχείριση του λιμανιού του Δυρραχίου, επικαλούμενη το μεγάλο κόστος διατήρησής τους. Οι λιμενεργάτες πραγματοποιούν καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο του λιμανιού, παρά τις -ανεπιτυχείς- προσπάθειες της αστυνομίας να τους απομακρύνει.

[maxbutton id=”5″]

Πάνω από 200 απολύσεις στο μεταλλουργείο Κουρούμ

Στο δρόμο πέταξε πάνω από 200 μεταλλεργάτες η τουρκική εταιρεία «Κurum», στο Ελμπασάν. Στους απολυμένους συμπεριλαμβάνονται και εργάτες που είχαν τραυματιστεί από τα πολλά «εργατικά ατυχήματα», που έχουν σημειωθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση και αναγκάζονταν να δουλεύουν, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συντάξεις αναπηρίας.

Η επιχείρηση προφασίστηκε το αυξημένο κόστος παραγωγής, δηλώνοντας ότι θα καλύψει τις βάρδιες με το εναπομείναν προσωπικό, κάτι που όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι θα οδηγήσει στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας τους, που ήδη αγγίζει τις 12 ώρες συνεχόμενης δουλειάς.

 

ΠΗΓΗ http://www.902.gr/eidisi/diethni/76333/alvania-pano-apo-500-ergazomenoi-apolythikan-se-mia-mera

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top