ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΕΚΑΝΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ»

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΕΚΑΝΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ»

“Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρότεινε στη θέση του προέδρου Κάρολου Παπούλια, τη λύση για έναν συναινετικό πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, ο οποίος επί του παρόντος είναι επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας”, γράφει εφημερίδα της Αλβανίας.
“Η πρόταση αυτή προήλθε από τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στον 86χρονο αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, προκειμένου να λάβει μια σημαντική θέση στην Ελλάδα. Ωστόσο, πριν από λίγα χρόνια του έγινε πρόταση για τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Ελλάδας, αλλά δεν την αποδέχθηκε γιατί έκρινε ότι ήταν καλύτερα για το όφελος της Ελλάδας να παραμείνει στην Αλβανία”.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο ιεράρχης βρίσκεται στην Αλβανία, ήδη, 24 χρόνια. Πήγε εκεί το 1991 με την ιδιότητα του Έξαρχου. Όπως είχε πει ο ίδιος, η αποστολή του ήταν η καθιέρωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και ότι θα έμενε για λίγο χρονικό διάστημα.

“Κατά το διάστημα αυτών των 24 ετών, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είχε στόχο τη δημιουργία μια Ιεράς Συνόδου από την ελληνική πλειοψηφία και ούτε είχε συζητήσει ποτέ το γεγονός ότι οι Αλβανοί αρχιεπίσκοποι πρέπει να είναι Αλβανοί υπήκοοι, εν όψει της αρχής «ανεξάρτητη χώρα- ανεξάρτητη εκκλησία». Η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έγινε ως ένδειξη τιμής για τις υπηρεσίες του στο ελλληνικό έθνος”.

Το δημοσίευμα συνεχίζει: “Στην πραγματικότητα θα ήταν μια αξιοπρεπή θέση για τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, αφού αφιέρωσε όλη τη καριέρα του εξ ολοκλήρου στην πατρίδα του, την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Αλβανία, με τον ελληνικό του ρόλο που διαδραμάτισε ως επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Δημιούργησε εκκλησιαστικές δομές με Έλληνες επισκόπους, όπως στο Αργυρόκαστρο και στο Μπεράτι ωθώντας τη λειτουργία στην ελληνική γλώσσα, υιοθετώντας ένα καταστατικό που έπαψε να είναι αλβανικό, φέρνοντας την εκκλησία βήματα προς τα πίσω, ακυρώνοντας τα επιτεύγματα των ανώτερων κληρικών μας, όπως είναι οι Fan Noli, Visarion Xhuvani, Christopher Kisi, κ.λπ. που έθεσαν τα θεμέλια της εκκλησίας αυτής. Έπειτα από όλα αυτά, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μια μεγάλη αλήθεια, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εργάστηκε σκληρά για την Ελλάδα”

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Gazeta55

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/553213/alvania-o-prothypoyrgos-tis-elladas-ekane-realistiki-ektimisi-gia-ton-anastasio#ixzz3QxPsK2VD

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top