ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Μειώνει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 2,3%

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης μείωσε την αξιολόγηση της για την οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας για το τρέχον έτος, από 2,5% σε 2,3%.

[maxbutton id=”5″]

Η πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι η αλβανική οικονομία είχε μια σταθερή αύξηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, και αντιστέκεται με επιτυχία στα προβλήματα στα νότια της χώρας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Ωστόσο, σημειώνει ότι η αλβανική κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξη των στόχων που καθορίζονται στην συμφωνία με το ΔΝΤ. Η ΕΤΑΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει κλιμακώσει τις προσπάθειές της για τη μείωση της διαφθοράς στην οικονομία, οι οποίες, κατά τη γνώμη της Τράπεζας, θα πρέπει να δώσουν ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα.

Παρόλο που προβλέπουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης για το τρέχον έτος, η ΕΤΑΑ έχει βελτιώσει την πρόβλεψη για το επόμενο έτος, με αναβάθμισή της οικονομίας από 3% σε 3,3%. Σύμφωνα με την ΕΤΑΑ, ο λόγος για αυτή την αισιοδοξία είναι συναφείς με τις αναμενόμενες βελτιώσεις της κατάστασης στην Ευρωζώνη, και την κατασκευή του αγωγού TAP, ένα σημαντικό έργο που θα δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια επενδύσεων στην Αλβανία.

ΠΗΓΗ http://www.balkans.com/gr/open-news.php?uniquenumber=208461

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top