ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία Κίνα Συμφωνία για διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης βίζας

Αλβανία Κίνα Συμφωνία για διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης βίζας

Σημαντική συμφωνία υπέγραψαν η Αλβανία και η Κίνα στα πλαίσια της επίσκεψης του υπουργού εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Ο κ.Μπουσάτι χαιρέτησε την προσπάθεια της Κίνας να προσεγγίσει τα Βαλκάνια και τόνισε ότι η Αλβανία αποτελεί έναν πραγματικό φίλο και εταίρο για την Κίνα.

Η σημερινή συμφωνία για την διευκόλυνση των διαδικασιών για την εκδοσή βίζας στους Κινέζους πολίτες, τόνισε ο υπουργός, αποδείχνει έμπρακτα τις καλές σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο υπουργός έκφρασε την βεβαιότητα ότι η Αλβανία θα γίνει ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους Κινέζους τουρίστες και επενδύτες.

Ο κ Μπουσάτι εξέφρασε την ανάγκη για περαιτέρω αύξηση των εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δυο χώρων και σε άλλους τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός και η εκπαίδευση.  Ο υπουργούς ζητησε από την Κίνα την υποστήριξη σε συγκεκριμένα project σε αυτούς τους τομείς.

Η Κίνα για το 2016 αποτελεί τον δεύτερο εμπορικό εταίρο της Αλβανίας.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top