ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Κατασχέθηκαν 100 κιλά κοκαϊνη

Με έφοδο σε μεγάλο εργαστήριο επεξεργασίας, που στεγάζονταν σε πρώην στρατόπεδο, κοντά στο Ελμπασάν της Αλβανίας, οι αλβανικές αρχές κατάσχεσαν χτες 100 κιλά κοκαϊνη και συνέλαβαν δέκα άτομα.

Λεπτομερέστερα, κατά την έφοδο στο εργαστήριο επεξεργασίας σκληρών ναρκωτικών, η οποία συντονίζονταν από την «Interpol» και τη «Europol», συνελήφθησαν εφτά Αλβανοί, δύο Κολομβιανοί κι ένας Τούρκος

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της σπείρας, στο χώρο του παλιού στρατοπέδου και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας (Τίρανα, Δυρράχιο Φιέρι). Σύμφωνα με τις αρχές, οι ναρκωτικές ουσίες έφταναν αναμιγμένες με φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, και στο εργαστήριο γινόταν ο διαχωρισμός. Το τελικό προϊόν διοχετευόταν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η κατασχεμένη ποσότητα κοκαϊνης είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της γειτονικής χώρας, και αντίστοιχα το εργαστήριο το μεγαλύτερο που έχει εντοπιστεί.

Πηγή:www.athensvoice.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top