ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Καταδικάζει τα εγκλήματα του ISIS στο Ιράκ

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας, που αποτελείται από εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Κοινότητας, της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, της Καθολικής Εκκλησίας, των Ευαγγελιστών και των Μπεκτασί, μέσω ανακοίνωσης, καταδικάζει «τη βία και τα εγκλήματα των τρομοκρατών του ISIS στο Ιράκ».

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ιδίως την εγκληματική και βάναυση καταδίωξη του ντόπιου χριστιανικού πληθυσμού, ακόμα και των ίδιων των μουσουλμάνων και των άλλων μειονοτήτων από τους τρομοκράτες. Καταδικάζουμε έντονα τέτοιες εγκληματικές πράξεις που δεν έχουν τίποτα το κοινό με τις βασικές αρχές της πίστης μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές εκροές και η αναγκαστική έξωση των κατοίκων της Μοσούλης, εξαιτίας της πίστης τους.

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/world/article/402119/alvania-katadikazei-ti-via-kai-ta-eglimata-tou-isis-sto-irak-/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top