ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία-Ισραήλ: Αλλαγή έδρας, φόβοι τρομοκρατικής επίθεσης, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αλβανία-Ισραήλ: Αλλαγή έδρας, φόβοι τρομοκρατικής επίθεσης, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στη Σκόδρα σαββατιάτικη αναμέτρηση, ανάμεσα στην Αλβανία και το Ισραήλ (για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018), θα διεξαχθεί τελικά στην «Ελμπασάν Αρένα». Αιτία της αλλαγής, είναι οι φόβοι που εκφράστηκαν για τρομοκρατική επίθεση εναντίον της ισραηλινής αποστολή. Η ανησυχία των αρμοδίων, εντάθηκε μετά τη σύλληψη τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν επίθεση κατά των Ισραηλινών.

Η αλβανική ομοσπονδία πρότεινε στη FIFA και την ομοσπονδία του Ισραήλ, τη μεταφορά του αγώνα κοντά στα Τίρανα. Αμφότερες συναίνεσαν στην πρόταση. Το γεγονός αυτό, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή ομοσπονδία, οδηγεί στη λήψη ακόμα εντονότερων μέτρων ασφαλείας, από τα έτσι και αλλιώς αυξημένα, ενόψει του ταξιδιού στην Αλβανία.

Τα μέτρα ασφαλείας

Όλη η δύναμη τις  αλβανικής αστυνομίας είναι στο “πόδι” προκείμενου να εξασφαλίσει ότι ο αγώνας Αλβανία-Ισραήλ θα διεξαχθεί κανονικά, χωρίς απρόοπτα. 3000 αστυνομικοί, μελή τω ειδικών δυνάμεων, της αντιτρομοκρατικής και των μυστικών υπηρεσιών έχουν επιστρατευτεί για τον αγώνα.

Το «Ελμπασάν Αρένα» έχει παραδοθεί από την Τρίτη στην αστυνομία, η οποία κάνει αυστηρούς ελέγχους για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το στάδιο. Σύμφωνα με το σχέδιο  της αστυνομίας, οι φίλαθλοι θα αρχίσουν να μπαίνουν  στο γήπεδο από της 17.00. Θα σχηματιστούν δυο δακτύλιοι ελέγχου, οπού όλοι όσοι θα μπουν στο στάδιο θα ελέγχονται εξονυχιστικά.

Οι καφετερίες γύρο από το στάδιο, θα είναι κλειστές, ενώ οι πολυκατοικίες γύρο από το στάδιο διατάχθηκε να εκκενωθούν.

Χτες η ομάδα του Ισραήλ έφτασε στην Αλβανία. Η αποστολή μεταφέρθηκε για λογούς ασφαλείας από το αεροδρόμιο των Τιράνων, μέχρι το ξενοδοχείο, με βαν της αστυνομίας, ενώ τα πούλμαν που θα μετέφεραν τη ομάδα, ήταν άδεια.

Εκτός των άλλων η  περιβόητη Μοssad, έχει αναπτυχθεί στην Αλβανία και συνεργάζεται στενά με τις Αλβανικές Μυστικές Υπηρεσίες (SHISH). Και από τι φαίνεται ήταν η Μοssad που ειδοποίησε της αλβανικές αρχές για τους πυρήνες που σκόπευαν να αιματοκυλήσουν τον αγώνα.

Με όσα γίνονται μέχρι τώρα γνωστά, οι τρομοκράτες σκόπευαν να χτυπήσουν με “στιλ Παρισιού”, που πρώτα θα τοποθετούσαν εκρηκτικά στον γήπεδο, και μετά θα έκαναν επίθεση με όπλα. Στόχος των τρομοκρατών ήταν η ομάδα και οι φίλαθλοι του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top