ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: «Είναι εντάξει να είσαι gay» (εικόνες)

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, ακτιβιστών και μελών της κοινότητας LGBT πραγματοποιήθηκε η τέταρτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Αλβανία. Οι διαδηλωτές με ποδήλατα διαμαρτυρήθηκαν κατά της ενδοοικογενειακής βίας που αντιμετωπίζουν τα μέλη της κοινότητας LGBT. Οι ακτιβιστές κρατούσαν μια σημαία μήκους 12 μέτρων με τα χρώματα της κοινότητας των LGBT. Στα χέρια κρατούσαν επίσης πανό που έγραφε «Είναι εντάξει να είσαι gay», «Ride with pride», «Θέλουμε ίσα δικαιώματα, όχι ειδικά δικαιώματα», «Η αγάπη δεν γνωρίζει φύλο», κ.λπ.
97362-218097

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο συνήγορος του πολίτη Ίγλι Τοτοζάνι, η επίτροπος για την προστασία από τις διακρίσεις Ίρμα Μπαράκου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου και η πρέσβης της Ολλανδίας Ντέβι Γαν ντε Βέερτ. «Τέσσερα χρόνια πριν, ήμασταν μόνο 12 άτομα που αντικρίσαμε τις διακρίσεις, σήμερα είμαστε εκατοντάδες, όμως και χιλιάδες άλλοι που δεν μπορούσαν να ενωθούν μαζί μας» δήλωσε ο Κρίστι Πιντέρι ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
97362-218098

Η πορεία με τα ποδήλατα έκανε μια στάση μπροστά από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού και με μεγάφωνο του υπενθύμισαν δύο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του. «Μας υποσχεθήκατε ότι θα ψηφίζατε νόμο για την ελεύθερη συγκατοίκηση των ομοφυλοφίλων αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση» δήλωσε η Τζένη Καράι. «Μας υποσχεθήκατε ότι θα ήσασταν στο πλευρό μας κατά τη διαδικασία της χειραφέτησης της κοινωνίας, αλλά δεν έχετε κάνει τίποτα μέχρι τώρα» πρόσθεσε. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης δεν σημειώθηκαν επεισόδια όπως συνέβη της προηγούμενες χρονιές, όταν διάφορα άτομα πέταξαν μπουκάλια και αβγά κατά των συμμετεχόντων.

97362-218100
97362-218101

ΦΩΤΟ: Eriona Çami
Πηγή:http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%C2%AB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-gay%C2%BB-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top