ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΛΒΑΝΙΑ: «Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Τζεμίλ Τσιτσέκ, επικεφαλής μεικτής αντιπροσωπείας βουλευτών, μετά από τα Σκόπια, επισκέφθηκε τα Τίρανα.
Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, ο Τσιτσέκ δήλωσε ότι η περιοχή των Βαλκανίων είναι ιδιαίτερη ευάλωτη, όσον αφορά την ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό, είπε η συνεργασία με την Τουρκία θα εξασφαλίσει τη χώρα, αλλά και την περιοχή.

«Θέλω να τονίσω ότι οι τουρκο-αλβανικές σχέσεις δεν είναι συνηθισμένες, είναι σχέσεις ιδιαίτερα στενές μεταξύ των δύο λαών μας».

«Η περιοχή που είμαστε, είναι ευάλωτη στους ισχυρούς, έτσι η συνεργασία μεταξύ μας θα μας κάνει δυνατούς, απαραίτητο στοιχείο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη χώρα».

Πρόσθεσε: «Ίσως να αναρωτιόσαστε το όνομα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα, αλλά το γνωρίζετε», είπε ο Τούρκος πολιτικός έπειτα από τη συνάντησή του με τον Μέτα.

Ο Τσιτσέκ είπε ότι η Αλβανία είναι ένα από εκείνα τα μέρη που η Τουρκία θεωρεί αδελφική χώρα με στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Αξιολόγησε ότι οι σχέσεις Αλβανίας – Τουρκίας είναι ικανοποιητικές σε όλα τα επίπεδα , αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο, σημειώνει η «Tema».

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/amyna/story/526354/alvania-h-synergasia-me-tin-toyrkia-tha-prosferei-asfaleia#ixzz3KCkht2oY

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top