ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Η προκαταρκτική έκθεση του ΟΑΣΕ για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής

O ΟΑΣΕ δημοσίευσε την προκαταρκτική έκθεση για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο αριστερός συνασπισμός “Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία”, εξασφάλισαν – όπως μέχρι στιγμής δείχνουν τα αποτελέσματα – σαρωτική νίκη απέναντι στο Δημοκρατικό Κόμμα που ηγείται του “Συνασπισμού για Απασχόληση και Αξιοπρέπεια”.
Η επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ – ODIHR, Άντρι Γκλόβερ είπε ότι το κλίμα των εκλογών ήταν σε γενικές γραμμές θετικό, αλλά υπήρχαν κάποιες παρατυπίες που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού.

“Η ημέρα των εκλογών πέρασε σε θετικό κλίμα, όμως παρατηρήθηκαν κρούσματα ομαδικής ψηφοφορίας και διαδικαστικές παρατυπίες. Υπήρχαν ομάδες ακτιβιστών κομμάτων που στέκονταν έξω από εκλογικά κέντρα ασκώντας ψυχολογική πίεση στους ψηφοφόρους”.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η τελική έκθεση θα δημοσιευθεί σε δύο μήνες, ενώ επεσήμανε ότι το θέμα της εξαγοράς ψήφων, ήταν μια ανησυχία που εξέφρασαν και οι δύο πλευρές, ενώ επέκρινε και το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτές τις εκλογές.

ΠΗΓΗ http://www.multi-news.gr/ert-alvania-prokatarktiki-ekthesi-tou-oase-gia-tis-dimotikes-ekloges-tis-kiriakis/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top