ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Αλβανία κέρδισε στο Euro 2016

Η Αλβανία κέρδισε στο Euro 2016

Η πρώτη φάση του ομίλου A τελείωσε και η Εθνική μας ομάδα τερμάτισε 3η με 3 βαθμούς, έχοντας 2 ήττες από την Ελβετία (1-0) και την Γαλλία (2-0), καθώς και μια νίκη επί της Ρουμανίας (1-0).

Ανεξαρτήτως αν προκριθεί η όχι στην επόμενη φάση του Euro 2016 (Διαβάστε εδώ: Τι θέλει η Αλβανία για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2016 ), η Αλβανία βγήκε κερδισμένη από αυτήν την ποδοσφαιρική γιορτή. 

Βγήκε κερδισμένη αγωνιστικά, διότι κέρδισε την εμπειρία πως είναι να παίζεις σε έναν μεγάλο ποδοσφαιρικό διοργάνωση όπως είναι το Euro, oπου συναγονιζονται οι καλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης. Αγωνίστηκε παθιασμένα με την Ελβετία(με 10 παίχτες) , μια από της καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έπαιξε στα ίσα και έχασε κυριολεκτικά την  τελευταία στιγμή από την διοργανώτρια Γαλλία με τους παίχτες των πολλών εκατομμυρίων ευρώ και την τεράστια εμπειρία,  και νίκησε με ένα απίστευτο γκολ την υπολογίσιμη Ρουμανία, μια ομάδα με δυνατούς παίχτες. Οι παίχτες της Εθνικής Αλβανίας βρέθηκαν στα μεγάλα σαλόνια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κέρδισαν τον σεβασμό και τον θαυμασμό των αντιπάλων τους.

Απο αυτό το Euro 2016 η Αλβανία βγήκε κερδισμένη και οικονομικά, καθώς θα λάβει ως μπόνους 1εκ ευρώ για την νίκη επί της Ρουμανίας.

Εκεί όμως που πραγματικά μπορώ να πω πως η Αλβανία βγήκε πρωταθλήτρια είναι στους φιλάθλους και φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην Γαλλία να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Παντού οπού έπαιξε η Εθνική Αλβανίας, στην  Λανς, στην Μασσαλία και στην Λυών οι φίλαθλοι της Αλβανίας πραγματικά εντυπωσίασαν με την αμφίεση τους, με την ζωντάνια τους, με τα συνθήματα, και κύριως με την συμπεριφορά τους. Έχοντας βιώσει προσωπικά αυτήν την εμπειρία στην Μασσαλία  ένα έχω να πω, ήμασταν καταπληκτικοί. Οι Αλβανοί φίλαθλοι δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε , ακόμα και στο 89λεπτο που δεχτήκαμε το μοιραίο γκολ, για να στηρίξουμε την Εθνικη  ομάδα. Άλλα και από νωρίς πριν μπούμε στο γήπεδο, οι Αλβανοί φίλαθλοι είχαν δημιουργήσει μια απίστευτη ατμόσφαιρα με τα συνθήματα και τα τραγούδια τους.

Και τι να πει κανείς για την συμπεριφορά των Αλβανών φιλάθλων… Το να πεις τέλεια είναι το λιγότερο. Οι Αλβανοί φίλαθλοι έβγαλαν προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο της Αλβανίας. Εντυπωσίασαν τους πάντες με την άψογη παρουσία τους και την αγάπη που έδειχναν προς την ομάδα τους. Οι Αλβανοί φίλαθλοι έγιναν το συνώνυμο της τέλειας συμπεριφοράς, έγιναν το σύμβολο το πως πρέπει να είναι ένας φίλαθλος, έγιναν το παράδειγμα φίλαθλου, και αυτό κατά την γνώμη μου είναι και η μεγαλύτερη νίκη της Αλβανίας σε αυτό το Euro.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top