ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Επεστράφη στην οικογένεια Βρετανού αγνοούμενου του Β’ Παγκόσμιου το δαχτυλίδι του

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Τζεμίλ ήρθε σε επαφή με τις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, δυο χώρες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Αλβανίας από τους ναζί. Ύστερα από ένα τρίμηνο, η βρετανική πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι ιδιοκτήτης του δαχτυλιδιού είναι ο Τόμσον και ενημέρωσε για την τύχη του την οικογένειά του, καθώς και τις οικογένειες των άλλων έξι ατόμων που επέβαιναν στο ίδιο αεροσκάφος.

Καθώς οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας άρχισαν να μαζεύουν στοιχεία γύρω από το δαχτυλίδι βρήκαν ότι η επιγραφή “Joyce&John” που ήταν χαραγμένη στο εσωτερικό της βέρας ανήκε στον Βρετανό λοχία και τη σύζυγό του Τζόις. Η Τζόις ξαναπαντρεύτηκε λίγο μετά την απώλεια του Τζον, αλλά δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AP.

“Περιμέναμε 70 χρόνια. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είμαστε εδώ, σήμερα, τιμώντας το γεγονός αυτό, ύστερα από τόσο καιρό” δήλωσε η 92χρονη Ντόροθι Γουέμπστερ, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αλβανικό υπουργείο Άμυνας”

ΠΗΓΗ Koolnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top