ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Επαναφορά του ενιαίου φόρου στο 10% ζητά η Ένωση Βιομηχάνων της Αλβανίας

Την επαναφορά του ενιαίου φόρου (flat tax) για όλες τις επιχειρήσεις, στο επίπεδο του 10%, από 15% που έχει διαμορφωθεί, με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης, ζήτησε από το κοινοβούλιο, η Ένωση Βιομηχάνων της Αλβανίας (Konfindustria).

Σύμφωνα με την Konfidustria, ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στη μείωση της αξίας των ξένων επενδύσεων στη χώρα το β΄ τρίμηνο του 2014 κατά 48% (σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Instat), είναι η υλοποίηση του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2014.

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, “την αύξηση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις κατά 50% και τη διαμόρφωση του τελικού φορολογικού συντελεστή στο 15%” επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Βιομηχάνων, το μέτρο με την πιο αρνητική επίπτωση στις ξένες επενδύσεις ήταν η αύξηση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις, σε αντίθεση με άλλες χώρες της περιοχής, όπου ο φόρος εισοδήματος ως “τμήμα” ενιαίας φορολογικής πολιτικής διαμορφώνεται από 9% έως 10%.
Πηγή:www.capital.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top