ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: ΕΕ και ΟΑΣΕ καταδίκασαν τις εκρήξεις στα Τίρανα

Οι αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασαν τις  εκρήξεις στα Τίρανα.

“Υπογραμμίζουμε την ισχυρή στήριξή μας στην επιβολή της έννομης τάξης, χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και αναμένουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν στη στήριξη αυτού του στόχου. Αναμένουμε υπεύθυνη συμπεριφορά και διάλογο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της έννομης τάξης, από όλους όσοι συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, προς το εθνικό συμφέρον της Αλβανίας” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αποστολής της ΕΕ.

“Η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Αλβανία καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο όλες τις πράξεις βίας. Τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν την πολιτικοποίηση των σημερινών επιθέσεων και να δώσουν στους σχετικούς θεσμούς τον απαραίτητο ‘χώρο’ να ερευνήσουν τις πράξεις αυτές, να εντοπίσουν και να ασκήσουν διώξεις κατά των υπευθύνων” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113454310

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top