ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Χρηματοδότηση 7,3 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα

Χρηματοδότηση ύψους 7,3 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών της Παγκόσμιας Τράπεζας για την υλοποίηση έργων στήριξης της αγροτικής παραγωγής και της περιβαλλοντικής προστασίας στην Αλβανία.

Πρόκειται – σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση – για οικονομική στήριξη από το IBRD (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας) που θα ωφελήσει τους αγρότες, τους συνεταιρισμούς και όσους εμπλέκονται με τον αγροτικό τομέα σε, συνολικά, 2980 χωριά σε όλη τη χώρα.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η στήριξη: της αειφόρου ανάπτυξης, της ορθολογικής διαχείρισης της γης και της αύξησης του εισοδήματος των αγροτών.

“Η μείωση της φτώχειας στις αγροτικές περιοχές και η διατήρηση των φυσικών πόρων, ιδιαίτερα των δασικών, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ο δασικός τομέας της Αλβανίας έχει μεγάλες δυνατότητες να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, την αγροτική απασχόληση και τη διατήρηση του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Tahseen Sayed, επικεφαλής του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αλβανία.
Πηγή:www.capital.gr/News.asp?id=2060803

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top