ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία Αύριο η εμφάνιση στο β`ημιτελικό του Eurovision 2016

Αλβανία Αύριο η εμφάνιση στο β`ημιτελικό του Eurovision 2016

[maxbutton id=”5″]

Η Αλβανία θα εμφανιστεί αύριο στο δεύτερο ημιτελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Eurovision 2016 που πραγματοποιείται στο Globe Arena της Στοκχόλμης. Η Αλβανία συμμετέχει στο διαγωνισμό με το τραγούδι «PËRRALLË» («ΠΑΡΑΜΥΘΙ») που το τραγουδά η Eneda Tarifa .   Η Αλβανία είναι κατά παράδοση η χώρα που πρώτη διαλέγει τραγούδι για την Eurovision, και η επιλογή του τραγουδιού έγινε το Δεκέμβριο του 2015 στο 54ο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης.

Ο τίτλος της Αλβανικής συμμετοχής παραπέμπει σε άλλο νικητήριο τραγούδι του διαγωνισμού το fairytyale που με αυτό το 2009 χάρισε τη νίκη στη Νορβηγία ο Alexander Rybak.

Ο ` β`ημιτελικός θα μεταδοθεί από την ERT1 στις 22.00. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον Ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της, ενώ στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από την ψήφο της Κριτικής Επιτροπής. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

Στον Τελικό της 14ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five», καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, θα περάσουν απευθείας στον Τελικό.

Η χώρες που συμμετέχουν στο β`ημιτελικό  είναι

1. Λετονία
2. Πολωνία
3. Ελβετία
4. Ισραήλ
5. Λευκορωσία
6. Σερβία
7. Ιρλανδία
8. ΠΓΔΜ
9. Λιθουανία
10. Αυστραλία
11. Σλοβενία
12. Βουλγαρία
13. Δανία
14. Ουκρανία
15. Νορβηγία
16. Γεωργία
17. Αλβανία
18. Βέλγιο

Ποια είναι η Eneda Tarifa, η εκπρόσωπος την Αλβανία στην Eurovision 2016

Eneda Tarifa γεννήθηκε στα Τίρανα στις 30 Μαρτίου του 1982. Αρχισε την καριέρα της το 2003 και έχει ήδη την δική της εκπομπή στο ιδιωτικό κανάλι Top Channel. Η Eneda Tarifa είναι παρουσιάστρια της δημοφιλής σατυρικής εκπομπής Portokalli.

Έχει προσπαθήσει άλλες δύο φορές να εκπροσωπήσει την Αλβανία στον διαγωνισμό, το 2004 και το 2008.

Η 34χρονη Eneda Tarifa και το τραγούδι της «Përrallë», που σημαίνει «Παραμύθι» βγήκε πρώτο στον εθνικό διαγωνισμό απέναντι σε 21 άλλες υποψηφιότητες.

 

Αλβανία Αύριο η εμφάνιση στο β`ημιτελικό του Eurovision 2016

 

 

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top