ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία Αύξηση 5.3% του τουρισμού

Αλβανία Αύξηση 5.3% του τουρισμού

Η Τράπεζα της Αλβανίας δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Αλβανία κατά το 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα έσοδα από τον τουρισμό στην Αλβανία το 2015 ανήλθαν σε 1 δις 352 εκατ. ευρώ και σημείωσαν αύξηση 5.6% σε σχέση με το 2014 οπού τα έσοδα ανήλθαν σε 1 δις 283 εκατ. ευρώ.

[maxbutton id=”5″]

Η κυβέρνηση της Αλβανίας έχει αναδείξει τον τουρισμό σε ένα από βασικούς πυλώνες  της Αλβανικής οικονομίας, άλλα παρολαυτα τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση κύρια αιτία είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός επενδυτών στον τομέα του τουρισμού, και ότι οι επενδύσεις στην Αλβανία βασίζονται μόνο σε “εσωτερικούς επενδύτες”.

Η Κυβέρνηση πρόσφατα πέρασε νόμο που διευκολύνει τις επενδύσεις στον τουρισμό, που στόχο έχουν την έλξη επενδυτών σε τομείς όπως οι μαρίνες, ξενοδοχειακές μονάδες κτλ. Ήδη σύμφωνα με την κυβέρνηση επενδύτες έχουν έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους φορείς μετά την ψήφιση του νόμου και βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και επενδύσεων.

Τα τελευταία χρόνια η Αλβανία έχει διαφημιστεί πολύ δυναμικά στις διεθνές αγορές, με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το BBC, “Business Insider” ή “Boston Globe” να την κατατασσόσουν στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top