ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: 65935 Αλβανοί πολίτες ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ το 2015 

Αλβανία: 65935 Αλβανοί πολίτες ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ το 2015

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ακολουθεί κατά γραμμα την θέληση της Βιέννης και δηλώνει ότι η Αλβανία θα κλείσει τα σύνορα σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ πολέμου,  η χώρα είναι ακόμα μέρος του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με το θέμα της μετανάστευσης, δημιουργώντας η ίδια μεταναστευτικές ροές.

[maxbutton id=”5″]

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το 2015 στην ΕΕ έκαναν αίτηση για άσυλο 1.255.660 πολίτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το 5% των αιτήσεων προέρχονται από την Αλβανία, το οποίο ισοδυναμεί με 65.935 αιτήσεις.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Συρία με  362.775 αιτήσεις, στην δεύτερη θέση το Αφγανιστάν με 178320 αιτήσεις, στην τρίτη θέση το Ιράκ με 121535, και στην τετάρτη θέση το Κόσοβο με 66885. Μέτα την Αλβανία η όποια βρίσκεται στη 5η θέση με 65.935 αιτήσεις βρίσκονται το Πακιστάν, η Ερυθραία, η Νιγηρία και το Ιράν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat για τους Αλβανούς αιτούντες άσυλο, πρώτη χώρα επιλογής   είναι η Γερμανία, οπού οι αιτήσεις των Αλβανών πολιτών ανέρχονται σε 12% , μετά τους Σύριου, και ισοδυναμεί με 53805 αιτήσεις. Στην δεύτερη θέση είναι η Γαλλία οπού οι Αλβανοί πολίτες έχουν κάνει 3220 αιτήσεις για άσυλο, και τρίτη χώρα η Σουηδία οπού έχουν γίνει 2565 αιτήσεις για άσυλο.

Αλβανία 65935 Αλβανοί πολίτες ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ το 2015  (2)

 

Το πρόβλημα των αιτούντων άσυλο από την Αλβανία σε χώρες της ΕΕ  έχει γίνει πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων στην Αλβανία, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση Ράμα , ότι χάρη στις οικονομικές πολίτικες της οι πολίτες αναγκάζονται να φεύγουν από την Αλβανία και να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ΕΕ, και την κυβέρνηση να απαντά ότι ο μεγάλος αριθμός αιτούντων άσυλο είναι Αλβανοί μετανάστες κυρίως από την Ελλάδα, που φεύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης .

Παντός οι περισσότερες χώρες της ΕΕ , έχουν κατατάξει την Αλβανία στις «ασφαλείς» χώρες, το οποίο σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν Αλβανό πολίτη να πάρει άσυλο σε κάποια χώρα της ΕΕ.

Το παραπάνω το έχουν κάνει σαφές με δηλώσεις τους όλοι οι διπλωμάτες των χώρων της ΕΕ στην Αλβανία, ότι οι χώρες τους δεν θα δώσουν άσυλο σε κανένα Αλβανό πολίτη. Εξαλλου από την Γερμανία και την Γαλλία έχουν αρχίσει οι μαζικοί επαναπατρισμοί Αλβανών αιτούντων άσυλο.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top