ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν οι λεωφορειακές γραμμές στην Αθήνα

Αλλαγές στα βόρεια και δυτικά προάστια της Αθήνας περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα περικοπών και τροποποιήσεων δρομολογίων σε λεωφορειακές γραμμές, στο οποίο προχωρεί η διοίκηση των «Συγκοινωνιών Αθηνών».

Από την επόμενη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, οι επιβάτες των λεωφορείων θα έρθουν αντιμέτωποι με σημαντικές τροποποιήσεις σε οκτώ γραμμές, ενώ καταργείται προσωρινά και η γραμμή Express «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα» που είχε δρομολογηθεί τον Μάιο, με στόχο την εξυπηρέτηση των τουριστών της κρουαζιέρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή αναμένεται να επαναλειτουργήσει τον Μάρτιο του 2015, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν, ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις της εταιρείας «Συγκοινωνίες Αθηνών», στη «Διαύγεια» οι αλλαγές που αποφασίστηκαν είναι: Η τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 704 Καματερό-Στ. Αττικής, ώστε να φτάνει έως την πλατεία Αγίων Αναργύρων. Η γραμμή θα μετονομαστεί σε 704 Καματερό-Πλατεία Αγίων Αναργύρων.
Η τροποποίηση της γραμμής 701 Καματερό – Ιλιον – Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό της Ανθούπολης, μετονομαζόμενη σε 704 Καματερό – Ιλιον – Στ. Ανθούπολης.

Η τροποποίηση της γραμμής 747 Πετρούπολη-Πανόραμα-Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό Ανθούπολης. Θα μετονομαστεί σε Πετρούπολη-Πανόραμα-Στ. Ανθούπολης.

Η κυκλική γραμμή 527 Πεύκη-Μαρούσι θα τροποποιηθεί σε Πεύκη-\Στ. Νερατζιώτισσας, ώστε να καταλήγει στο σταθμό.

Η κυκλική γραμμή 501 Πεύκη-Μαρούσι Α μετονομάζεται σε Πεύκη-Μαρούσι.

Στη γραμμή 640, που είναι τοπική του Ηρακλείου, μεταφέρεται μόνιμα η αφετηρία από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην οδό Κουντουριώτου.

Η γραμμή 444 Στ. Χαλάνδρι-Γαλάτσι-Στ. Ανω Πατήσια γίνεται κυκλική και μετονομάζεται σε Στ. Ειρήνη-Γαλάτσι-Στ. Ανω Πατήσια, ενώ ορίζεται νέα αφετηρία και τέρμα επί της οδού Νεραντζιωτίσσης.

Τροποποιείται η γραμμή Β8 Πολυτεχνείο-Ν. Φιλαδέλφεια-Μεταμόρφωση και μετονομάζεται σε 619 Μεταμόρφωση-Ν. Φιλαδέλφεια-Στ. Ανω Πατησίων με αφετηρία και τέρμα στην οδό Ζέας Μεταμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο κύμα αλλαγών που προέβλεπε μείωση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τα νότια προάστια με το κέντρο της Αθήνας, ενώ αναμένεται και συνέχεια.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pou-allazoyn-oi-lewforeiakes-grammes-sthn-athhna.3190759.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top