ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Θετικός ο αντίκτυπος των βουλευτικών εκλογών στο λεκ

Θετικός είναι ο αντίκτυπος των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στο εθνικό νόμισμα της Αλβανίας (λεκ), που κερδίζει “έδαφος” έναντι ξένων νομισμάτων στην αγορά συναλλάγματος, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων “ΑΤΑ”, επικαλούμενο δηλώσεις οικονομολόγων και παραγόντων της αγοράς.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το “ΑΤΑ”, οι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν ότι η εγχώρια ζήτηση για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (ευρώ) σημείωσε πτώση τις περασμένες μέρες, καθώς επιχειρήσεις απέχουν από την πραγματοποίηση υψηλού όγκου δραστηριοτήτων νομισματικών συναλλαγών. Αυτή η τάση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, προσθέτουν.

 

Σύμφωνα με το δελτίο συναλλαγματικών ισοτιμιών, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, η τιμή αγοράς ενός ευρώ σημείωσε μείωση 0,66 λεκ (1 ευρώ = 140,58 λεκ), σε σχέση με το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

Ωστόσο, παρά την “επικράτηση” του λεκ έναντι του ευρώ, η τάση αυτή δεν καταγράφεται σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο ενισχύεται έναντι του αλβανικού νομίσματος, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στις διεθνείς χρηματαγορές, επισημαίνουν οι παράγοντες της αγοράς (η τιμή αγοράς ενός δολαρίου διαμορφώθηκε στα 107,24 λεκ).

www.kerdos.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top