ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Πρωθυπουργός ο Ράμα – Πρόεδρος της Βουλής ο Μέτα

Οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων

Οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του συνασπισμού που αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο Έντι Ράμα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο Ιλίρ Μέτα από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, συναντήθηκαν σήμερα και ξεκίνησαν συνομιλίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Επίσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε – όπως αναμενόταν – πως ο Έντι Ράμα θα αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα και ο Ιλίρ Μέτα θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

“Συμφωνήθηκε, ενόψει του διαχωρισμού των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ψήφο του αλβανικού λαού στις εκλογές της 23ης Ιουνίου υπέρ της Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία πως ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης Ιλίρ Μέτα θα αναλάβει καθήκοντα Πρόεδρου της νέας Βουλής” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πηγή www.newsit.gr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top