ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Νέο σημείο διέλευσης με το Κόσσοβο

Αλβανία και το Κόσσοβο άνοιξαν χθες ένα νέο σημείο διέλευσης. Στην τελετή των εγκαινίων της μεθοριακής διόδου, Σιστάβετς-Κρούσεβο, παρέστησαν οι υπουργοί εσωτερικών της Αλβανίας και του Κοσσόβου, Φλαμούρ Νόκα και Μπαϊράμ Ρετζέπι, αντίστοιχα.

 

Το νέο μεθοριακό πέρασμα άνοιξε στο πλαίσιο συμφωνίας, για την αστυνομική συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσσόβου, που περιλαμβάνει επίσης, την λειτουργία, στο εγγύς μέλλον, άλλων δύο σημείων διέλευσης.

 

Σύμφωνα με τη συμφωνία οι πολίτες που θα διέρχονται από το νέο μεθοριακό σταθμό, θα υποβάλλονται σε έλεγχο μόνο μία φορά, κατά την είσοδο ή την έξοδο τους.

 

Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν το άνοιγμα αυτού του σημείου διέλευσης ως «ευκαιρία για μεγαλύτερη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων των ορεινών αυτών περιοχών», που κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αντιμετώπιζαν προβλήματα στις μετακινήσεις και στις συναλλαγές.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top