ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία, Μειώθηκαν τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών

Αλβανία: Τη μεγαλύτερη πτώση (32,6% ή 111 εκατ. ευρώ), από την περίοδο που η αλβανική οικονομία βρέθηκε αντιμέτωπη με την παγκόσμια οικονομική κρίση, κατέψραψε το α΄εξάμηνο του 2013, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012, η αξία των εμβασμάτων που στέλνουν στους συγγενείς τους, οι Αλβανοί μετανάστες που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική (κεντρική) Τράπεζα της Αλβανίας (ΒοΑ) και επικαλείται σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel», τα εμβάσματα των μεταναστών βρίσκονται σε συνεχή πτώση από το 2007, όταν άγγιξαν το ποσό – ρεκόρ των 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομολόγοι αναφέρουν ότι ποτέ η πτώση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο το τρέχον έτος και αποδίδουν το φαινόμενο αυτό στην κρίση που περνά η ευρωζώνη.

 

Μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, τα εμβάσματα τον μεταναστών αποτελούν μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τις οικογένειες τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 2007 τα εμβάσματα αποτελούσαν σχεδόν το 14% του ΑΕΠ της Αλβανίας, ενώ τώρα αποτελούν μόνο το 7% του αλβανικού ΑΕΠ.

 

Πηγή www.zougla.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top