ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ

Ο εισηγητής για την Αλβανία στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Nikola Vuljanic, παρουσίασε σήμερα κατά τη συνάντηση στο Στρασβούργο, ψήφισμα με το οποίο προτείνει στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ένωσης να χορηγηθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη, όπως και η έκθεση προόδου που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Το ψήφισμα που συνέταξε ο εισηγητής Vuljanic σήμερα, αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Αλβανία σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων της και ιδιαίτερα των εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων.

 

Σημειώνει, δε, ότι, υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει από τις αλβανικές αρχές, ιδιαίτερα στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και την ελευθερία, την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης και την ανάγκη διαλόγου και συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

 

Πριν από την έγκριση από την Επιτροπή Εξωτερικών και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κείμενο μπορεί να δεχθεί τροποποιήσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Για να εξασφαλίσει την στήριξη των χωρών μελών ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι θα μεταβεί τις προσεχείς εβδομάδες στο Παρίσι και το Βερολίνο, ως δύο σημαντικές πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή www.kathimerini.gr

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/10/2013_524764

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

T’i jepet Shqipërisë statusi i vendit kandidat në Bashkimin Europian.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top