ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Υπογραφή συμφωνίας με τη Μ. Βρετανία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας

Συμφωνία για την αποφυγή

Συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής υπέγραψαν, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας Ρίντβαν Μπόντε και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στα Τίρανα Νίκολας Κάνον. Σε δηλώσεις του στη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας, ο κ. Μπόντε υπογράμμισε ότι τόσο μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα όσο και επιχειρήσεις από τις δύο χώρες θα απαλλαγούν από τη διπλή φορολογία, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία προβλέπει επίσης την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και της φοροδιαφυγής.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κάνον τόνισε την ανάγκη για ένα δίκαιο και διάφανο φορολογικό σύστημα. “Η απαλλαγή από τη διπλή φορολογία θα ενισχύσει το εμπόριο μεταξύ τςη Μεγάλης Βρετανίας και της Αλβανίας” τόνισε ο Βρετανός διπλωμάτης. “Κορυφαίες βρετανικές επιχειρήσεις μελετούν σχέδια για την ανάπτυξη των φυσικών πόρων στην Αλβανία” πρόσθεσε ο κ. Κάνον επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη για ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στη βαλκανική αυτή χώρα.

 

Πηγή www.express.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top