ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Εκατοντάδες συλλήψεις μεταναστών τον Οκτώβριο

Περισσότεροι από 1.100 παράνομοι μετανάστες με καταγωγή από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, κυρίως την Ερυθραία, το Αφγανιστάν και τη Συρία, συνελήφθησαν τον Οκτώβριο από την αστυνομία στο νότο της Αλβανίας.

Οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα επιχειρήσεων τις οποίες συνεχίζει με αμείωτη ένταση η αλβανική αστυνομία για να ανακόψει την πορεία των διακινητών μη νόμιμων μεταναστών από τρίτες χώρες.

Οι παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία προερχόμενοι από την Ελλάδα και διερχόμενοι από την Αλβανία έχουν προορισμό χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Η αστυνομία του Αργυροκάστρου ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδινικό Πρακτορείο, ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και επτά αλβανοί υπήκοοι, με βοηθητικό ρόλο στη μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών, που επεδίωκαν να μεταβούν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης κυρίως με πλοία μέσω Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα πάντα με την αλβανική αστυνομία, πρόκειται για διεθνές κύκλωμα που εκτείνεται σε πολλές χώρες, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ελλάδα και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

 

Πηγή  http://www.naftemporiki.gr/story/718571

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top