ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία. Ακόμα μια πηγή για το μαύρο χρυσό. Πετρέλαιο στην πηγή Shpiragu 2 στο Βεράτιο

Σχεδόν μισό αιώνα από την τελευταία ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου, φαίνεται ότι η Αλβανία ανακάλυψε ακόμα ένα κοίτασμα μαύρου Χρυσού.

Η ολανδική εταιρία “Royal Shell” και η “Petromanas” ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τις γεωτρήσεις στην πετρελαιοπηγή ‘Shpiragu 2’ στην περιοχή του Βερατίου, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πετρελαίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, κατά της πρώτες 3 ημέρες των δοκιμών κατάφεραν να εξορίσουν περίπου 800-1300 βαρέλια ημερησίως. Η ποιότητα του πετρελαίου είναι καλύτερη από την μέχρι στιγμής ποιότητα αλβανικού πετρελαίου, και σύμφωνα με τους αναλυτές η τιμή είναι υψηλότερη.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της “Shell Europe’’ χαρακτήρησε πολύ θετικά τα αποτελέσματα των ερευνών, και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους η εταιρία θα έχει στα χέρια της την τελική εκτίμηση για τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρουν στην περιοχή.

Η πετρελαιοπηγή “Shpiragu 2” ανήκει 75% στην Shell και 25% Petromanas. Η συνολική επέδνυση των δύο εταιριών στην συγκεκριμένη πετρελαιοπηγή ανέρχεται σε 60 εκτ δολάρια.

Albanians.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Shqipëri Akoma një vendburim për arin e zi Naftë në pusin Shpiragu 2 në Berat

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top