ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Αύξηση 16,3% των εξαγωγών

Αύξηση 16,3% σημείωσε η αξία των αλβανικών εξαγωγών την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2013 και ανήλθε σε 96,3 δισ. λεκ, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Στατιστικής της βαλκανικής αυτής χώρας (INSTAT).

 

Τη μεγαλύτερη αύξηση (+38%) κατέγραψαν οι εξαγωγές καυσίμων, μετάλλων και ηλεκτρικής ενέργειας, τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 39 δισ. λεκ, αντιστοιχώντας στο 30% του συνόλου των εξαγωγών για την προαναφερθείσα περίοδο.

 

Επίσης, άνοδο 6,5% σημείωσαν οι εξαγωγές ειδών ένδυσης και υπόδησης, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012 και η αξία τους ανήλθε σε 27,7 δισ. λεκ. Το μερίδιο αυτής της ομάδας προϊόντων στο σύνολο των αλβανικών εξαγωγών διαμορφώνεται σε 29%. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, έπειτα από τη μείωση 4% που κατέγραψαν οι εξαγωγές της συγκεκριμένης ομάδας προϊόντων έναντι του 2011, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή http://www.imerisia.gr/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top