ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία 600 μαθητές δεν μπορούν να πάνε σχολείο λόγω βεντέτας

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες παιδιά στην Αλβανία

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες παιδιά στην Αλβανία ετοιμάζονται να πάνε σχολείο, υπάρχουν και οι μαθητές που δεν μπορούν παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Πρόκειται για 600 παιδιά τα οποία θα μείνουν απομονωμένα στο σπίτι τους επειδή φοβούνται πως θα πέσουν θύματα βεντέτας.

Τα περίπου 600 παιδιά ηλικίας 3 έως 15 ετών, είναι υποχρεωμένα να παραμείνουν κρυμμένα στο σπίτι τους προκειμένου να γλιτώσουν από τον άγραφο νόμο του «κανούν», της βεντέτας που ισχύει στην Αλβανία, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα αρσενικά μέλη μιας οικογένειας ακόμη και βρέφη, μπορούν να πέσουν θύματα αντεκδίκησης, συνήθως λόγω κάποιας δολοφονίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Η φονική αυτή παράδοση τηρείται κυρίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας Αλβανίας, αλλά είναι επίσης διαδεδομένη στις πόλεις της κεντρική και της νότιας Αλβανία.

 

Σύμφωνα με μια έκθεση της «Επιτροπής Συμφιλίωσης», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου στα Τίρανα, 600 γυναίκες και 590 παιδιά ζουν κλεισμένα στ

 

 

 

Πηγή: www.iefimerida.gr/node/122103#ixzz2fFl2tkv7

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top