Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Αγορά ακινήτων με «μπόνους» ιθαγένεια και άδεια διαμονής

Δικαίωμα πρόσβασης και στην ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν οι πολίτες κρατών εκτός ΕΕ που θα αγοράσουν ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία από τις τέσσερις παρεμβάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

Αυτές ανακοινώθηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση από τον γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Αγγελο Συρίγο, ενώ στην ίδια ημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Enterprise Greece Στέφανος Ησαΐας παρουσίασε και τον αριθμό των αδειών διαμονής που έχουν εκδοθεί κατά το διάστημα της 16μηνης εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για τα κίνητρα επένδυσης στα ακίνητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο οι αλλαγές που θα θεσπιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου είναι:

1 Θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στην ιθαγένεια.

2 Δικαίωμα διαμονής θα δίνεται και στους ανιόντες που αγοράζουν ακίνητα.
Δηλαδή, αν ένας 22χρονος αποκτήσει μία κατοικία θα μπορεί να φέρει στη χώρα μας και να πάρουν άδεια διαμονής και οι γονείς του, ενώ αν παντρευτεί η σύζυγός του αποκτά το δικαίωμα να φέρει και τους δικούς της γονείς.

3 Η άδεια που δίνεται σήμερα στους πολίτες τρίτων χωρών που αποκτούν ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ είναι πενταετής. Αυτή ανά πέντε χρόνια ανανεώνεται, εφόσον διατηρεί το ακίνητο. Θα αλλάξει ο τίτλος της άδειας σε «μόνιμη άδεια διαμονής».

4 Θα επιτραπεί η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του ακινήτου στη διάρκεια της πρώτης πενταετίας, αλλά ο παλιός ιδιοκτήτης θα χάνει την άδεια διαμονής. Φυσικά θα την αποκτά ο νέος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top