ΑΛΒΑΝΙΑ

Αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Αλβανία

Αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Αλβανία

Στο 147 ανήλθε ο δείκτης των απασχολούμενων στην Αλβανία το δ’ τρίμηνο του 2016 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 4,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο εν λόγω δείκτης σημείωσε άνοδο 0,1%. Η ετήσια μεταβολή του αριθμού των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη «βιομηχανία», συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας εξόρυξης και επεξεργασίας ορυκτών σημείωσε αύξηση της τάξης του 0,4%, η οποία οφείλεται κυρίως στη βιομηχανία μεταποίησης κατά 2,2%.

Εν τω μεταξύ, οι δραστηριότητες: ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και επεξεργασίας και παροχής νερού έχουν υποστεί μείωση της τάξης του 0,2% και 4,2% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται από το
INSTAT, η τριμηνιαία μεταβολή του αριθμού συμβεβλημένων εργαζομένων σε επιχειρήσεις του κλάδου παραγωγής μειώθηκε κατά 0,5%. Ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα των κατασκευών, κατά το ίδιο διάστημα παρουσίασε αύξηση κατά 3,3%.

Ο δείκτης των εργαοζμένων στις κατασκευές σε σύγκριση με αμέσως προηγούμενο τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 0,8%. Σημειώνεται, τέλος, ότι η ετήσια μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 10,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο χονδρικό εμπόριο κατά 9,7% και στον τομέα πληροφοριών και επικοινωνιών κατά 3,5%.

ΠΗΓΗ http://www.ered.gr/el/balkans/Auxithikan_oi_ergazomenoi_stin_Albania_to_d_trimino_tou_2016/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top