ΑΛΒΑΝΙΑ

Αύξηση των επιβατών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο από Τίρανα για Αθήνα

Αύξηση των επιβατών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο από Τίρανα για Αθήνα

Αυξημένη κατά 10.000 επιβάτες ήταν η αεροπορική κίνηση από Τίρανα για Αθήνα το 2016. Σύμφωνα  με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Αλβανική Στατιστική υπηρεσία καθώς και το Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων, το 2016 από Τίρανα για Αθήνα ταξίδεψαν 78.349 επιβάτες,  κίνηση σαφώς αυξημένη σε σχέση με το 2015 που ταξίδεψαν 68.683 επιβάτες.

Η αεροπορική σύνδεση από Τίρανα Αθήνα γίνεται μόνο μεσώ της αεροπορικής εταιρίας Aegean.   Το κόστος του εισιτηρίου είναι αρκετά ακριβό, άλλα αν προγραμματίσεις νωρίς το ταξίδι μπορείς να βρεις το εισιτήριο στην σχετικά χαμηλή τιμή των 120-150 ευρώ( Πήγαιν’ έλα). Βεβαία για το υψηλό κόστος του εισιτηρίου ευθύνεται κύριως  το αεροδρόμιο των Τιράνων, οι φόροι και τα τέλη του οποίου το καθιστούν από τα πιο ακριβά στην περιοχή, και αυτό έχει σαν συνεπεία  οι αεροπορικές εταιρίες να είναι αναγκασμένες να αυξήσουν την τιμή του εισιτηρίου τους. Τα εισιτήρια από και προς τα  Τίρανα είναι ακριβά από οποιοδήποτε προορισμό.

Αυξημένη ήταν γενικά η κίνηση  στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων, οπού σημειώθηκε ρεκόρ επιβατών. Συνολικά το 2016 ταξίδεψαν από τα Τίρανα σε ευρωπαϊκούς προορισμούς 2.028.948 επιβάτες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top