ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστραλία: Περιορισμούς στα δικαιώματα μετανάστευσης και εργασίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Αυστραλία: Περιορισμούς στα δικαιώματα μετανάστευσης και εργασίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, δια του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Malcolm Turnbull, ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στη δυνατότητα αλλοδαπών να μεταναστεύσουν και να εργαστούν προσωρινά στην Αυστραλία.

Όπως ανέφερε ο κ. Turnbull μια σειρά από επαγγέλματα και ειδικότητες που λάμβαναν βίζα με δικαίωμα εργασίας στη χώρα για δύο έως τέσσερα χρόνια -μέσω της ιδιαίτερα δημοφιλούς βίζας 457 -, αφαιρούνται από τη σχετική λίστα με σκοπό να ενισχυθεί η εγχώρια αγορά εργασίας και να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε αυτήν οι Αυστραλοί πολίτες.

Τα επαγγέλματα που αφαιρέθηκαν είναι περίπου 200 ενώ όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, «θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές, όπως η μείωση του ορίου ηλικίας όσων δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση από τα 50 στα 45, θα περιοριστεί η πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές σε όσους λαμβάνουν έγκριση από τα επαγγέλματα που συνεχίζουν να υπάγονται στη λίστα, ενω θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ελέγχου για την προσαρμογή των νεοαφιχθέντων στον Αυστραλιανό τρόπο ζωής και τις κοινωνικές Αξίες.

Ακόμη θα είναι προαπαιτούμενη η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας ενω οι εταιρίες που θα επιθυμούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να προσλάβουν αλλοδαπούς εργαζόμενους από τα επαγγέλματα που παραμένουν στη λίστα θα πληρώνουν περισσότερα χρήματα ανά αίτηση σε σχέση με το παρελθόν, χρήματα τα οποία η κυβέρνηση θα διαθέσει για την καλύτερη εκπαίδευση των νεαρών Αυστραλών για να έχουν καλύτερη τύχη κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

ΠΗΓΗ http://www.ert.gr/afstralia-periorismous-sta-dikeomata-metanastefsis-ke-ergasias-anakinose-o-prothypourgos/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top