Ειδήσεις για μετανάστες

Άδειες διαμονής για εξαιρετικούς λόγους από τις Αποκεντρωμένες Διοίκησης 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 8 παρ. 23 του ν.4332/2015, οι Αποκεντρωμένες Διοίκησης  θα έχουν μπορουν να δέχονται αιτήσεις  για Άδειες διαμονής για εξαιρετικούς λόγους οι οποίες θα  χορηγούνται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

[maxbutton id=”5″]

Δηλαδή οι μετανάστες που υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες δεν κάνουν αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών στον Πειραιά, άλλα στην οικεία Αποκεντρωμένη  Διοίκηση της περιοχής του.

Επίσης μια άλλη μεγάλη αλλαγή που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, είναι ότι στους μετανάστες που θα υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία, θα χορηγείται βεβαίωση τύπου Α` (μπλε βεβαίωση) και όχι λευκή όπως στο Υπέργειο.

Οι κατηγορίες μεταναστών που υπάγονται σε αυτές τις διατάξεις είναι οι κάτοχοι οριστικού τίτλου διαμονής, ανεξαρτήτως της αρχής έκδοσής του, ο οποίος έχει λήξει κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης ή κάτοχοι οριστικών τίτλων διαμονής, συνολικής διάρκειας πέντε ετών, ανεξαρτήτως της αρχής έκδοσής τους, οι οποίοι έχουν λήξει, κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης.

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά για την κάθε κατηγορία, μπορείτε να τα βρείτε πατώντας κλικ στα παρακάτω λινκ

Α) Κάτοχοι οριστικού τίτλου διαμονής, ανεξαρτήτως της αρχής έκδοσής του, ο οποίος έχει λήξει κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης

Β) Κάτοχοι οριστικών τίτλων διαμονής, συνολικής διάρκειας πέντε ετών, ανεξαρτήτως της αρχής έκδοσής τους, οι οποίοι έχουν λήξει, κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης 

Προσοχή : o αιτών δεν θα πρέπει να έχει  διακόψει τη διαμονή του στη Ελλάδα, για συνεχές διάστημα που υπερβαίνει τα δύο έτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top