ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος: Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ΕΕ χωρίς την Αλβανία

Τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων

Τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους στα Τίρανα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Αλβανίδα ομόλογός του, Μιμή Κοδέλι.

Αβραμόπουλος: Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ΕΕ χωρίς την Αλβανία

Ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αλβανία, τόνισε την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε υποστηρίξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ΕΕ χωρίς χώρες όπως η Αλβανία».

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί σαν δύο προοδευτικές χώρες και πρόσθεσε ότι επειδή έχουν πολλά να προσφέρουν η μία στην άλλη, να ξεκινήσουν από την ενέργεια, την εκπαίδευση και τον τουρισμό.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κ. Κοδέλι για τη θερμή υποδοχή, κάλεσε την Αλβανίδα ομόλογό του να επισκεφτεί την Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν από κοινού σχέδια στον τομέα της άμυνας και στο πλαίσιο αυτό οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα.

«Να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ μας για ένα ασφαλέστερο μέλλον» υπογράμμισε από τη μεριά της η κ.Κοδέλι και εστίασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αλβανικού υπουργείου Άμυνας, σε τρία σημεία: «Να δημιουργήσει η κυβέρνηση της Αθήνας μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη γειτονική χώρα και η εκπαίδευση να θεωρηθεί ένα βασικό θέμα και ως εκ τούτου να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση των παιδιών των Αλβανών μεταναστών. Τρίτο σημείο είναι η στενή συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας ως μέλη του NATO στον τομέα της ασφάλειας».

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63913579

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπούλιας: Νέα ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top