Shqip

88 shtetet në botë ku mund të përdoren patentat shqiptare

Ja 88 shtetet në botë ku mund të përdoren patentat shqiptare

Drejtoria e shërbimeve rrugore ka publikuar listën e shteteve ku janë të vlefshme patentat e lëshuara në Shqipëri falë marrëveshjeve ndërkombëtare.

Njëherësh Drejtoria ka publikuar edhe hapat që duhen ndjekur nga qytetarët për t’u pajisur me leje drejtimi ndërkombëtare.

Qytetari mund të aplikojë për leje drejtimi ndërkombëtare në çdo Drejtori Rajonale, pavarësisht vendbanimit.

Dokumentet që duhet të dorëzojë aplikanti janë: leje drejtimi kombëtare që verifikohet nga pranuesi; I fotografi me ngjyra me përmasa 4 x 5 cm; dhe një mandat pagesën prej 500 lekë.

Me dorëzimin e dokumenteve të mësipërme, qytetari pajiset me leje drejtimi ndërkombëtare, e cila lëshohet menjëherë. Patenta ndërkombëtare lëshohet në bazë të leje drejtimit kombëtare. Vlefshmëria e saj është deri në datën e përfundimit të afatit të vlefshmërisë së leje drejtimit kombëtare, por jo më shumë se 2 vite.

Klikoni tek fotot për të parë listën e vëndeve  ku mund të përdoren patentat shqiptare

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Ja 88 shtetet në botë ku mund të përdoren patentat shqiptare”]

 

 

Burimi http://shqiptarja.com/Aktualitet/2731/ja-88-shtetet-n–bot–ku-mund-t–p-rdoren-patentat-shqiptare-368657.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top