Ειδήσεις για μετανάστες

852 Αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα επέστρεψαν τον Απρίλιο στην Αλβανία

852 Αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα επέστρεψαν τον Απρίλιο στην Αλβανία

Στους 1.694 ανέρχονται οι αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επέστρεψαν συνολικά απο όλη την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

[maxbutton id=”5″]

Ο επαναπατρισμός των αλλοδαπών, έγινε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (852 άτομα), το Πακιστάν (157), το Μαρόκο (107), το Ιράν (61), τη Γεωργία (51), το Αφγανιστάν (45 άτομα), το Μπανγκλαντές (29) και τη Βουλγαρία (16 άτομα).

Το 2015 μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους περίπου 20500 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες από τους οποίος οι 13700 Αλβανοί μετανάστες.

Το 2014 μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους περίπου 17.369  μετανάστες από διάφορες εθνικότητες.

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top