ΕΙΔΗΣΕΙΣ

80 παιδιά και 100 επιστήμονες στον αγώνα κατά του AIDS ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου Boeing

Ογδόντα παιδιά, εκ των οποίων τρία βρέφη, και 100 επιστήμονες, ειδικοί για το AIDS, ήταν ανάμεσα στους 298 επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία.

Ανθρωποι από 40 εθνικότητες ταξίδευαν από το Αμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας: 173 Ολλανδοί, 38 Μαλαίοι, 27 Αυστραλοί, 23 Αμερικανοί, 11 Ινδονήσιοι, 9 Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τέσσερις Βέλγοι, τρεις Φιλιππινέζοι και ένας Καναδός είναι επιβεβαιωμένα νεκροί.

Η επιστημονική κοινότητα θρηνεί, επίσης, πολλά θύματα, καθώς στην πτήση ταξίδευαν ερευνητές καθ’ οδόν προς ένα διεθνές συνέδριο για το AIDS, που διεξάγεται την Κυριακή, στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας Βρετανός υπεύθυνος Τύπου για την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, πολυμελής αποστολή της οποίας κατευθυνόταν επίσης προς την Μελβούρνη.

Δημοσιεύματα αυστραλιανών εφημερίδων αναφέρουν σήμερα ότι περίπου 100 από τους επιβάτες ήταν επαγγελματίες ή ακτιβιστές που πήγαιναν στο συνέδριο για το AIDS. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί, αφιερωμένο στη μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τόσο τραγικά την ζωή τους.

ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/world/article/?aid=616568

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top