ΕΙΔΗΣΕΙΣ

80.000 μετανάστες σχεδιάζει να απελάσει η Σουηδία

80.000 μετανάστες σχεδιάζει να απελάσει η Σουηδία

Σουηδία Σε απελάσεις έως 80.000 μεταναστών σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι σουηδικές αρχές.

Το μέτρα αφορά αυτούς των οποίων τα αιτήματα παροχής ασύλου απορρίφθηκαν.

Για τις επαναπροωθήσεις θα χρησιμοποιηθούν πτήσεις τσάρτερ, ωστόσο ίσως χρειαστούν ακόμα και χρόνια για να ολοκληρωθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μέσα στο 2015, 163.000 πρόσφυγες και μετανάστες αιτήθηκαν άσυλο στη Σουηδία, αριθμός που είναι αναλογικά ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.

Μόνο το 55% από τα 58.000 αιτήματα που εξετάστηκαν μέσα το 2015, έγιναν αποδεκτά.

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Σουηδία έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες μετά την εισαγωγή αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων.

Τα τελευταία 24ωρα, η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία μιας 22χρονης εργαζόμενης σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων κοντά στο Γκέτεμποργκ.

Η άτυχη κοπέλα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 15χρονο πρόσφυγα, ο οποίος συνελήφθη.

Η Σουηδία, μαζί με την Γερμανία, αποτελεί τον κυριότερο προορισμό για τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας διευκρίνισε ότι με την εκτίμησή του για απελάσεις 60.000 – 80.000 μεταναστών δεν επιθυμεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις των αρχών και των δικαστηρίων.

ΠΗΓΗ http://gr.euronews.com/2016/01/28/nearly-half-of-swedens-2015-asylum-seekers-to-be-expelled-says-minister/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top