ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 $8.000 είχαν δώσει στους δουλεμπόρους οι μετανάστες για την Ιταλία

Από 4.000 έως 8.000 δολάρια είχαν προπληρώσει στους διακινητές τους οι περίπου 360 μετανάστες που βρίσκονταν στο πλοίο Ezadeen, το οποίο εγκαταλείφθηκε ακυβέρνητο από τους δουλεμπόρους-πλήρωμα εν μέσω θαλασσοταραχής στα νερά της Μεσογείου.

Όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές Αρχές, αφού έφθασαν αεροπορικώς στην Τουρκία, μέσω του Λιβάνου, οι συριακής καταγωγής μετανάστες επιβιβάσθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου στο πλοίο Ezadeen, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο νομάρχης της Κοσέντσα (Καλαβρία), βασιζόμενος στις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών.

Οι μετανάστες εξήγησαν ότι τα μέλη του πληρώματος, τα οποία εγκατέλειψαν τη γέφυρα αφήνοντας το πλοίο στην τύχη του, εμφανίζονταν πάντα με το πρόσωπό τους καλυμμένο και πως αυτό μπορεί να τους επέτρεψε να παραμείνουν πάνω στο πλοίο και στη συνέχεια να αναμιχθούν με το πλήθος των μεταναστών για να το εγκαταλείψουν χωρίς να αναγνωρισθούν.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/272419/os-8000-eihan-dosei-stous-douleborous-oi-metanastes-tou-ezadeen/#ixzz3NwWV5qg8

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top