Ειδήσεις για μετανάστες

745 Αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα επέστρεψαν τον Φεβρουάριο στην Αλβανία 

745 Αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα επέστρεψαν τον Φεβρουάριο στην Αλβανία

Στους 1.601 ανέρχονται οι αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επέστρεψαν συνολικά απο όλη την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

[maxbutton id=”5″]

Ο επαναπατρισμός των αλλοδαπών, έγινε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αλβανοί μετανάστες

Αλβανοί μετανάστες

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (745 άτομα), το Μαρόκο (498 άτομα), την Αλγερία (128 άτομα), τη Γεωργία (52 άτομα), το Ιράν (26 άτομα), το Ιράκ (19 άτομα), το Μπανγκλαντές (16 άτομα) και το Αφγανιστάν (11 άτομα).

Το 2015 μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους περίπου 20500 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες από τους οποίος οι 13700 Αλβανοί μετανάστες.

Το 2014 μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους περίπου 17.369  μετανάστες από διάφορες εθνικότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top