ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 60 μέρες φυλακή τιμωρήθηκαν από το ΓΕΣ οι 7 νεοσύλλεκτοι που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Με 60 μέρες φυλακή τιμωρήθηκαν από το ΓΕΣ οι 7 νεοσύλλεκτοι που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Με ανακοίνωσή του το ΓΕΣ γνωστοποίησε τις πειθαρχικές ποινές που επεβλήθησαν στους στρατιώτες που εμπλέκονται στο περιστατικό με τον αλβανικό αετό, με τους επτά νεοσύλλεκτους να τιμωρούνται με 60 μέρες φυλακή (τουτέστιν παράταση της θητείας για 2 μήνες), ποινή για την οποία το ΓΕΣ αναφέρει πως εξάντλησε την πειθαρχική της δικαιοδοσία. Τι αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ:

O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η ποινή είναι πενήντα συν 10 ημέρες φυλακής είναι η πειθαρχική ποινή για καθένα από τους επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους.

Οι 50 μέρες είναι από τον Α/ΓΕΣ και οι 10 από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.

Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ http://luben.tv/stream/103699

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top