Ειδήσεις για μετανάστες

51146 άδειες διαμονής για εποχιακή εργασία στα χωράφια και τη θάλασσα το 2017 και το 2018

51.146 άδειες διαμονής για εποχική ή εξαρτημένη εργασία στα χωράφια και τη θάλασσα το 2017 και το 2018 σε διάφορες Περιφέρειες της Ελλάδας

Οι μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχει μεγάλη παραγωγή δενδροκομικών αλλά και στη Νότια Ελλάδα κυρίως στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας.

Οι εργοδότες αγροτοκτηνοτροφικών εργασιών και οι αλιείς υποστηρίζουν ότι δυσκολεύονται να βρουν έλληνες εργάτες για τα χωράφια, τις στάνες ή τη θάλασσα, και αναγκάζονται να ακολουθήσουν τη διαδικασία έγκρισης αδειών διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εργαστούν ως εργάτες γης, κτηνοτρόφοι, αλιεργάτες κτλ.

Έτσι, κατέθεσαν τις σχετικές αιτήσεις στις αρμόδιες επιτροπές των δήμων και Περιφερειών, οι οποίες τις προώθησαν στα συναρμόδια υπουργεία.
Να σημειωθεί ότι η έγκριση εισαγωγής εργατικού δυναμικού είναι μια διαδικασία που ακολουθείται κάθε διετία, και παρά τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα, ο αριθμός κενών θέσεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η φύση των αγροτικών, κτηνοτροφικών εργασιών, το ενδεχόμενο μετακόμισης και τα χαμηλά μεροκάματα φαίνεται πως αποτρέπουν τους άνεργους από την αναζήτηση αυτών των εργασιών.

Με την Κ.Υ.Α. αριθμ. 4872/105/ 2017   καθορίζει τον  ανώτατο αριθμ αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2017 και 2018.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμος Παππαδημητρίου, Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ουρανία Αντωνοπούλου, Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής

 

Διαβάστε στο παρακάτω σύνδεσμο αναλυτικά όλη την ΚΥΑ, καθώς και τις θέσεις

Κ.Υ.Α. αριθμ. 4872/105/ 2017

 

Πηγή https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25624

https://www.protinews.gr/blog/zitoyntai-51146-allodapoi-gia-ta-horafia-kai-ti-thalassa

https://makthes.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top