ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα 

Σε έξαρση βρίσκεται αυτή την περίοδο η γρίπη και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ήδη 4 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού ενώ άλλοι 6 χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην εντατική.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα θα αυξάνονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες ενώ το συνολικό κύμα της εποχικής γρίπης θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες.

Ειδικά φέτος, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι έχει εμφανιστεί στέλεχος του ιού το οποίο δεν καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο και μπορεί να  προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εμβολιασμός παραμένει το καλύτερο προληπτικό μέτρο για τη γρίπη, κυρίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου για τις οποίες και συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.

Έτσι, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καλό θα ήταν να το κάνουν αφού συμβουλευτούν και το γιατρό τους, ενώ όσοι έχουν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο πιθανόν να χρειαστούν τώρα επαναληπτική δόση.

ΠΗΓΗ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231375975

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top