ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3500 emigrantë humbin nënshtetësinë Greke ?

Me shpalljen e ligjit Ragkousi

si antikushtetues nga Këshilli i Lart i shtetit Grek dhe një herë emigrantët kthehen në viktima të sistemit politik grek.

 

Siç deklarojnë ekspertë ligjorë  shpallja e ligjit 38/38 si antikushtetues mund të ketë këto pasoja

3500 emigrantë që kanë përfituar nënshtetësinë Greke nga viti 2010 e këtej do e humbin atë

Rreth 10000 kërkesa për nënshtetësi do hidhen poshtë

200000 fëmijë emigrantësh që kanë lindur në Greqi do vazhdojnë të konsiderohen emigrantë dhe do vazhdojnë me leje qëndrimi

Në të gjithë bashkite ku votuan ose kishte kandidatë emigrantë gjatë zgjedhjeve të 2010, rezulatatet do hidhen poshtë dhe do bëhen zgjedhje të reja!


Për paravolon që kanë paguar emigrantët për marrjen e nënshtetësisë asnjë fjalë. Gjithashtu ka me dhjetra djem emigrant që përfituan nënshtetësinë dhe këtë moment bëjnë shërbim të detyrushëm ushtarak në Ushtrinë greke. Dhe për këtë kategori nuk dihet se çdo bëhet.

 

Gjithësesi të gjitha të lartpërmendurat janë akoma diskutime që bëjnë ekspertët ligjore! Pritet të dal vendim përfundimtar nga qeveria

 

Gaston Sanxhaku

Albanians.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top